Kostol Narodenia Panny Márie v Novom Meste nad Váhom

1. V tomto týždni spovedáme: ráno i večer ½ hodiny pred omšami; vo štvrtok aj od 17.00 počas tichej adorácie.

2. Vyslovujeme úprimné poďakovanie účastníkom sobotnej brigády na rekonštrukcii kaplánskych bytov na farskom dvore: koordinátorovi prác p. Martinovi Petrekovi i ochotným bratom i sestrám, ktorí sa nasadili pri náročných rekonštrukčných prácach.

3. Dnes v nedeľu bude júlová zbierka na reštaurátorské práce.

4. V piatok večer upratuje kostol skupina č.1. Prosíme dobrovoľníkov, ktorým záleží na našom chráme, aby prišli aj sporadicky pomôcť upratovať a tak pomohli skupinám.

5. Na budúcu nedeľu bude otvorená farská knižnica ako zvyčajne.

6. V lete je kancelária len v stredy a piatky 15.00 - 16.00 hod.

7. Biskupi Slovenska nás pozývajú na svätú omšu v Šaštíne, spojenú s blahorečením Jána Havlíka, mučeníka, ktorá bude v sobotu 31. augusta 2024. Objednávame autobus pre našu farnosť, záujemci sa môžu zapísať v sakristii. Podrobné infona výveske i webe.

8. V stredu 17.7. o 18.30 h. bude vo Vaďovciach pri príležitosti 600. výročia kostola farského kostola slávnostná omša, ktorú bude celebrovať nitriansky diecézny biskup Mons. Viliam Judák. V procesii budú do kostola prenesené relikvia sv. Andreja Svorada a Benedikta, ktorí sú pôvodnými patrónmi kostola.

9. Pútnické miesto Skalka pri Trenčíne pozýva na Hlavnú púť k patrónom diecézy sv. Andrejovi - Svoradovi a Beňadikovi. Podrobnosti o programe sú na plagáte na výveske i webe.